90% попуст или само 744 ден. за online курс за работа со лица со пречки во говорот од „International Open Academy“

Со купување на овој ваучер добивате 22 "kupinapopust" поени.

Истечено Купи како подарок
    • Симнато од 7378 ден.
    • Попуст 90%
    • Заштедуваш 6634 ден.
  • Ваучерот може да се искористи:
    од  25.10.2019  до  29.02.2020 

Добивате:
 Online курс за работа со лица со пречки во говорот 
 Направете разлика во животот на луѓето кои имаат потешкотии во комуникацијата, истражувајќи ја улогата на специјалист за говор и јазик
 Студентите на овој курс ќе научат да:
- забележете ги разликите помеѓу многу говорни, јазични, когнитивни и други нарушувања во комуникацијата и како тие влијаат врз секојдневниот живот на луѓето
- идентификувајте ги обрасците за стекнување јазик, очекувањата и доцнењата во повој, раното детство и децата на училишна возраст
- обезбедуваат алатки и техники на лица со нарушувања во комуникацијата за да одржат висок квалитет на живот
- разберете како нервните структури на мозокот и оро-лицето мускулите на лицето на човечките суштества комуницираат за да иницираат функции на говор и голтање
- проценка и анализирање на говорот, јазикот, когнитивните и социјалните модели како средство за дијагностицирање и лекување на лица кои имаат потреба од говор и јазична терапија
 Модул 1: ПРЕГЛЕД НА ГОВОРОТ И ЈАЗИЧНАТА ПРОФЕСИЈА
- Опис на работно место
- Образование и обука
- Работни околини
- Одговорности на говорот и специјалистот
- Клиенти кои имаат потреба од говорни и јазични услуги
- Морални и етички насоки
 Модул 2: РАЗВОЈ НА ПИСМЕНОСТ
- Говорна терапија и писменост
- Основи во предписменост кај новороденчиња и мали деца
- Стекнување јазик на раното детство
- Продолжен развој на усниот и пишаниот јазик
- Мултикултурализам и двојазичност
 Модул 3: ГОВОР И НАУКА ЗА ЈАЗИК
- Што е наука за говор?
- Анатомија и физиологија на лицето
- Невроанатомија
- Акустика
 Модул 4: КАРАКТЕРИСТИКИ НА ГОВОРОТ
- Лингвистика
- Артикулација
- Други својства на говорот и јазикот
 Модул 5: ГОВОРНИ И ЈАЗИЧНИ НАРУШУВАЊА
- Карактеристики на нарушувања во говорот и јазиците
- Причини за нарушувања во комуникацијата
- Вообичаени нарушувања на говорот и јазикот
 Модул 6: ДРУГИ НАРУШУВАЊА ВО КОМУНИКАЦИЈАТА
- Нарушувања на вниманието
- Нарушувања во меморијата
- Когнитивни нарушувања
-Нарушувања при голтање
 Учите каде и кога сакате.
 Поени и значки.
• Постојана стимулација и мотивација за развој.
• Прилагодете го курсот на вашите индивидуални потреби.
Појаснување:
• Можете да учите во секое време и насекаде, бидејќи активирачкиот код што го добивате обезбедува пристап до платформата 24 часа на ден, 7 дена во неделата во текот на избраниот период.
 По завршување на курсот добивате сертификат кој ја потврдува вашата јазична компетентност.
 Кодот од својот ваучер го испраќате на e-mail: info@Internationalopenacedemy.com 
 По активацијата на купонот добивате пристап до платформата и почнувате да учите.
• За сите дополнителни прашања обратете се на: info@Internationalopenacedemy.comInternational Open Academy
Покажи ми го патот
тел:
US: +1 646 889 1653
UK: +44 20 8068 1872
e-mail
info@Internationalopenacademy.com
Facebook
WEB

• Задолжителна е претходо испраќање на ваучерите на следнава е-маил адреса: info@Internationalopenacademy.com 

International Open Academy

Нашите курсеви се создадени само за вас. Бидејќи целото студирање е онлајн, можете да учите секаде, во секое време, токму онака како што ви одговара!

Курсевите се структурирани во јасно дефинирани теми, содржат детални пишани инструкции со илустрации и можете да ги видите техниките нашите видеа.

Погледнете го секој курс подетално, одберете кои одговараат на вас и започнете да градите забавна и возбудлива нова кариера денес!


Може да ве интересираат и следниве понуди: