90% попуст или само 744 ден. за online курс за работа со лица со аутизам од „International Open Academy“

Со купување на овој ваучер добивате 22 "kupinapopust" поени.

Истечено Купи како подарок
    • Симнато од 7378 ден.
    • Попуст 90%
    • Заштедуваш 6634 ден.
  • Ваучерот може да се искористи:
    од  25.10.2019  до  29.02.2020 

Добивате:
 Online курс за работа со лица со аутизам
 Разберете ги предизвиците со кои секојдневно се соочуваат луѓето со аутизам, за да можете да помогнете и подобро да комуницирате со нив
 Секоја година, бројот на лица заболени од аутизам се зголемува, а на заедницата за аутизам им се потребни повеќе луѓе кои разбираат за состојбата и се обучени да помогнат.
 Нашиот интензивен курс за подигнување на свеста за аутизам преку интернет ќе ве научи на:
- Спектарот на аутизмот и како да се идентификува каде едно лице се вклопува заедно
- Како аутизмот влијае врз социјалните и функционалните интеракции на една личност
- Можни причини за аутизам
- Како да се третираат различните симптоми на аутизам
- Како да се создаде план за управување со симптоми на аутизам
- Како изгледа свеста за аутизмот во училницата
 Нашиот онлајн курс за подигнување на свеста за аутизам е специјално дизајниран за да ви го даде потребното образование за да и помогнете на заедницата за аутизам.
 Модул 1: РАЗБИРАЊЕ НА СПЕКТАРОТ
- Што е аутизам?
- Митови
- Анализирајќи го спектарот
- Пречки во учењето
- Социјален и емотивен развој
 Модул 2: АУТУСТИЧКО ОПКРУЖУВАЊЕ
Аутистичкото опкружување
- Новиот модел на аутизам
- Нарушувањата на спектарот на аутизмот се зголемуваат
- Токсичен товар на телото
- Улогата на владата
 Модул 3: ШТО ПРЕДИЗВИКУВА АУТИЗАМ
Дали е аутизмот предизвикан од природа или негување?
- Идентификување на раните знаци на аутизам
- Идентификување на аутизам кај возрасни
- Како аутизмот влијае различно врз половите?
 Модул 4: АУТИСТИЧКО ОДНЕСУВАЊЕ
- Како аутистичкото однесување може да биде предизвик
- Однесување на децата и како да се идентификува аутизмот
- Теорија на умот
- Обраќање на однесувањето на децата
 Модул 5: СПРОВЕДУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНАЛНА ПРОЦЕНКА НА АУТИЗМОТ
ФБА
- Методи
- Описни наспроти експериментални
- Потребни се предупредувања пред изведувањето на ФБА
- Анализа на податоците
 Модул 6: АУТИЗАМ ВО УЧИЛИШТЕ
- Вклучување и правилно поставување
- Сместување
- Диференцирана настава
- Индивидуализирани образовни планови
- Следење на успехот
 Модул 7: КРЕИРАЊЕ НА ПЛАН ЗА ПОЗИТИВНА ПОДДРШКА
- Настани и стратегии
- Антицедентни стратегии
- Стратегии за настава во однесувањето
- Стратегии за последици
- Превенција
- Пренасочување
- Зајакнување и казнување
- Истребување
- Безбедност
 Модул 8: СТАРЕЕЊЕ И ДОЛГОТРАЈНА НЕГА
- Стареење на криза
- Функционирање во општеството како возрасен човек
- Системи за поддршка
- Консултации и правни документи
- Опции за домување
- Итни подготовки
 Модул 9: ЛЕКОВИ
- Анксиозност и депресија
- Проблеми во однесувањето
- Заплени
- Невнимание и хиперактивност
 Модул 10: КОМУНИКАЦИЈА И ПОДДШКА НА ЗАЕДНИЦАТА
- Семејна поддршка
- Физички модификации на домот
- Програми за рана интервенција
- Нега во домот и надвор од домот
- Програми по училиште
- Бихејвиорална терапија
 Учите каде и кога сакате.
 Поени и значки.
• Постојана стимулација и мотивација за развој.
• Прилагодете го курсот на вашите индивидуални потреби.
Појаснување:
• Можете да учите во секое време и насекаде, бидејќи активирачкиот код што го добивате обезбедува пристап до платформата 24 часа на ден, 7 дена во неделата во текот на избраниот период.
 По завршување на курсот добивате сертификат кој ја потврдува вашата јазична компетентност.
 Кодот од својот ваучер го испраќате на e-mail: info@Internationalopenacedemy.com 
 По активацијата на купонот добивате пристап до платформата и почнувате да учите.
• За сите дополнителни прашања обратете се на: info@Internationalopenacedemy.comInternational Open Academy
Покажи ми го патот
тел:
US: +1 646 889 1653
UK: +44 20 8068 1872
e-mail
info@Internationalopenacademy.com
Facebook
WEB

• Задолжителна е претходо испраќање на ваучерите на следнава е-маил адреса: info@Internationalopenacademy.com 

International Open Academy

Нашите курсеви се создадени само за вас. Бидејќи целото студирање е онлајн, можете да учите секаде, во секое време, токму онака како што ви одговара!

Курсевите се структурирани во јасно дефинирани теми, содржат детални пишани инструкции со илустрации и можете да ги видите техниките нашите видеа.

Погледнете го секој курс подетално, одберете кои одговараат на вас и започнете да градите забавна и возбудлива нова кариера денес!


Може да ве интересираат и следниве понуди: