90% попуст или само 614 ден. за online курс за работа со хиперактивни деца (ADHD) од „International Open Academy“

Со купување на овој ваучер добивате 18 "kupinapopust" поени.

Истечено Купи како подарок
    • Симнато од 6138 ден.
    • Попуст 90%
    • Заштедуваш 5524 ден.
  • Ваучерот може да се искористи:
    од  25.10.2019  до  29.02.2020 

Добивате:
 Online курс за работа со хиперактивни деца (ADHD)
 Дали сте родител, наставник или негувател на дете кое:
- секогаш губи работи?
- постојано е во движење?
- не може да се обрне внимание?
- ги заборава работите постојано?
• Фрустрирачки е, но може да биде знак дека детето има ADHD
 Важно е да ги препознаете сигналите за да можете веднаш да добиете помош.
 Откако ќе сфатите зошто детето се однесува на одреден начин, можете да гo разберете подобро и да му помогнете да напредува
 Работејќи низ курсот, ќе откриете:
- знаци да внимавате да побарате итна помош
каде и како да се лекува за ADHD
- причините за ADHD
- начини да им помогнете на децата со ADHD да учат во училницата за да спречат нарушувања
- негувањето на децата подароци за да ги гледаат како напредуваат
- како да се промовира единството во семејството преку едукација за ADHD
- како учениците со ADHD различно учат и како да ги интересираат
- како ADHD влијае на односите - и како да се спречи зголемувањето на тензиите
- различни начини да го поставите вашето дете со ADHD за доживотен успех
- посебни вештини на деца со ADHD и како да ги негуваат своите таленти
 По завршувањето на курсот, ќе имате нова перспектива на ADHD и поголемо разбирање на живеење, работа и интеракција со луѓе кои имаат ADHD
 Модул 1: ШТО Е ADHD?
- 1.1 Што значи ADHD?
- 1.2 Препознавајќи ги симптомите на ADHD, побрзо да добиете помош
- 1.3 Подготовки за тестот ADHD за да престанете да се вознемирува вашето дете
- 1.4 Под-дијагностицирање кај девојчиња и како да се спречи тоа
- 1.5 Начини без стрес да го подготвите вашето дете за живот со ADHD
- 1.6 Знајте ја специјалистичката терминологија за подобро да комуницирате со медицинските лица и наставниците
 Модул 2: ПРИЧИНИ ЗА ADHD
- 2.1 Разбирање на она што предизвикува ADHD и како тоа функционира во семејствата
- 2.2 Дали вашиот дом, живот влијае на ADHD? Направете промени на подобро
- 2.3 Препознавање на други медицински состојби поврзани со ADHD
 Модул 3: ТРЕТМАНИ И СТРАТЕГИИ ВО УЧИЛИШТЕ
- 3.1 Да се внимава на вистинскиот третман и можните несакани ефекти
- 3.2 Алтернативни третмани за ADHD
- 3.3 Знајте кои стратегии во училницата треба да се воспостават
- 3.4 Ефективни методи за учење деца со ADHD
- 3.5 Како родителите можат да им помогнат на децата да учат
 Модул 4: ADHD И ОБРАЗОВАНИЕТО
- 4.1 Кои закони се воспоставени за да им се помогне на децата со ADHD во САД, Канада, Велика Британија и Австралија?
- 4.2 Користење на законот за да се обезбедат образовните права на вашите деца
- 4.3 Разбирање што значи „разумни прилагодувања“
- 4.4 Предности на училниците за вклучување за да се задоволат потребите на учениците од ADHD
 Модул 5: ADHD ВО РАМКИТЕ НА СЕМЕЈСТАВТА И ВРСКИТЕ
- 5.1 Како ADHD влијае врз односите
- 5.2 Спречете го напнатоста во семејството кое живее со дете со ADHD
- 5.3 Техники за градење здрави врски кај деца со ADHD
- 5.4 Како да бидете сигурни дека вашето дете напредува со ADHD
- 5.5 Како можат родителите да ги постават своите деца за успех?
- 5.6 Познавање на предизвиците со кои се соочуваат децата со ADHD и надминување на истите
- 5.7 Обезбедување мирна околина за децата со ADHD да го олеснат стресот
 Модул 6: ЖИВЕЕЊЕ СО ADHD / ВОЗРАСНИ СО ADHD
- 6.1 Лекување на АДХД долгорочно за целосен и активен живот
- 6.2 Како да се помириме со растењето со ADHD
- 6.3 АДДД кај возрасни - како да се справите со дијагноза
- 6.4 Начини за позитивно канализирање на трговските марки ADHD во ваша корист
- 6.5 Наоѓање успешна кариера со вашите уникатни карактеристики на ADHD
- 6.6 Искористување на подароците на ADHD, како што се интелигенција и креативност
 Учите каде и кога сакате.
 Поени и значки.
• Постојана стимулација и мотивација за развој.
• Прилагодете го курсот на вашите индивидуални потреби.
Појаснување:
• Можете да учите во секое време и насекаде, бидејќи активирачкиот код што го добивате обезбедува пристап до платформата 24
часа на ден, 7 дена во неделата во текот на избраниот период.
 По завршување на курсот добивате сертификат кој ја потврдува вашата јазична компетентност.
 Кодот од својот ваучер го испраќате на e-mail: info@Internationalopenacedemy.com 
 По активацијата на купонот добивате пристап до платформата и почнувате да учите.
• За сите дополнителни прашања обратете се на: info@Internationalopenacedemy.comInternational Open Academy
Покажи ми го патот
тел:
US: +1 646 889 1653
UK: +44 20 8068 1872
e-mail
info@Internationalopenacademy.com
Facebook
WEB

• Задолжителна е претходо испраќање на ваучерите на следнава е-маил адреса: info@Internationalopenacademy.com 

International Open Academy

Нашите курсеви се создадени само за вас. Бидејќи целото студирање е онлајн, можете да учите секаде, во секое време, токму онака како што ви одговара!

Курсевите се структурирани во јасно дефинирани теми, содржат детални пишани инструкции со илустрации и можете да ги видите техниките нашите видеа.

Погледнете го секој курс подетално, одберете кои одговараат на вас и започнете да градите забавна и возбудлива нова кариера денес!


Може да ве интересираат и следниве понуди: